"Ta det som det kommer!"


Nej, gör inte det. Se till att vara väl förberedd istället. Ta kontrollen över ditt födande.


Att vara öppen och ödmjuk inför flera möjliga situationer under födseln är inte detsamma som att släppa all kontroll och lita på att det löser sig. Genom att drömma, förbereda och planera skapar du bra förutsättningar för att få en förlossningsupplevelse som du kan hämta styrka ur i flera år framåt, även om det inte blev precis som du tänkte dig.


När du bokar mig som doula går vi gemensamt igenom och planerar för flera olika scenarion, för att du ska kunna göra informerade val i lugn och ro. Du får berätta om dina önskemål och krav, vad du behöver för att känna dig trygg och stark, för att du ska få föda barn på dina villkor.

Din kropp, ditt barn, dina val

OBS! Inga nya uppdrag mellan första april och första augusti 2024


Med anledning av egen graviditet, beräknad födsel i maj och därefter föräldraledighet så tar jag inga nya fotograf- eller doulauppdrag preliminärt mellan första april och första augusti 2024. Beroende på hur den nya tillvaron kommer se ut så är tanken att jag därefter öppnar upp för nya bokningsförfrågningar gällande fotografering, doulapaketet light och privat profylaxkurs igen. Doulapaketet är pausat på obestämd tid.


Ser fram emot att höras och ses igen i höst!
Doulaeffekten
Vill du läsa mer om varför en doula är en bra investering under födseln? Klicka här!

Vad händer när jag bokar? -Steg för steg:

1: bokningsförfrågan

Du är intresserad av att ha stöd av en doula under graviditeten, födseln och tiden efter - vad härligt! Inga problem om du inte är säker ännu, du binder dig inte till något än. När bokningsförfrågan kommit till mig så börjar vi med att hitta en tid för vårt första möte.

2: ett första kravlöst möte

Vi ses, helt kostnadsfritt och kravlöst, via videolänk och snackar lite. Du och din eventuella partner/stödperson får berätta om er själva, så mycket eller lite ni vill. Jag berättar lite om mig själv, hur jag jobbar och vad jag tror jag kan hjälpa er med.

Innan samtalet får ni gärna läsa igenom avtalet, som jag skickar till er via länk. Om ni efter detta känner att ni vill ha med mig som doula så går vi vidare med bokning.

3: två förberedande samtal

Du/ni har nu bokat mig och mitt uppdrag börjar. Under det första samtalet fokuserar vi på att prata kring förlossningen och när vi ses den andra gången så gör vi en del praktiska och konkreta övningar också. Förutom dessa förberedande samtal finns jag även tillgänglig på telefon. Där kan du höra av dig om du har några funderingar eller bara vill prata av dig lite.

Känner du att två förberedande träffar inte räcker så finns möjlighet att lägga till extra, där du helt bestämmer vad vi ska ta upp.

4: födelsedag

Två veckor innan ditt BF går jag på jour och finns tillgänglig för dig dygnet runt fram tills dess att bebis är född.

Du ringer in mig när du önskar min närvaro och jag finns där för dig tills du känner att du inte behöver den längre.

Grattis till nya familjemedlemmen!

5: första eftersamtalet

Ungefär 1-2 veckor efter förlossningen kommer jag hem till er för att prata igenom er upplevelse. Vid behov kan jag även hjälpa till med enklare vardagssysslor eller komma med tips som kan underlätta den första tiden med bebis.

6: andra eftersamtalet

Hos mig ingår det två eftersamtal. Vi ses ca 3 månader efter förlossningen, vilket är undefär då den så kallade "fjärde trimestern" är slut. Detta för att jag ser ett värde i att gå igenom allt igen, när händelsen inte är lika färsk, ni har hunnit komma in i den nya vardagen och allt har sjunkit in lite mer.

Vi pratar om vad som hänt sedan sist och tar upp eventuella nya funderingar som kommit upp.

Till sist så tackar jag för den enorma äran att ha fått bistå födseln och önskar er all lycka till.

Föda med stöd-certifierad doula sedan 2021

“Från första stund har Sandra visat stort engagemang för att stötta oss kring vår förlossning. Ett bra upplägg som känts tryggt och personligt hela vägen från förberedelse till eftersamtal. Vi har uppskattat Sandras lugn, trygghet och hennes känsla för små viktiga detaljer.”

Gravidfotograf och doula

Vad jag erbjuder:

Doulapaketet

För dig som vill ha maximalt med personligt stöd under graviditeten, födseln och post partum-tiden.


 • Församtal via videolänk, ca 30 minuter
 • 2 födselförberedande samtal, ca 2 timmar / samtal
 • Obegränsat med stöd via telefonsamtal och sms (vardagar 09-15 i mån av tid, fram till första eftersamtalet)
 • Tillgång till mitt lilla bibliotek av låneböcker
 • Jour fr.o.m. två veckor innan BF t.o.m. två veckor efter BF
 • Närvaro och stöd under födseln
 • Eftersamtal (ca 1 vecka efter födseln), ca 2 timmar
 • Eftersamtal (ca 3 månader efter födseln), ca 2 timmar


12.000 kr

Doulapaketet "light"

För dig som inte vill ha doulanärvaro under födseln, men är intresserad av personligt stöd innan och efter.


 • Församtal via videolänk, ca 30 minuter
 • 2 födselförberedande samtal, ca 2 timmar / samtal
 • Obegränsat med stöd via telefonsamtal och sms (vardagar 09-15 i mån av tid, fram till första eftersamtalet)
 • Tillgång till mitt lilla bibliotek av låneböcker
 • Eftersamtal (ca 1 vecka efter födseln), ca 2 timmar
 • Eftersamtal (ca 3 månader efter födseln), ca 2 timmar

7.000 kr

Privat profylaxkurs

För dig som vill få verktyg i form av kunskap, tips och pepp och därefter förbereda dig inför födseln på egen hand.


 • Församtal via videolänk, ca 30 minuter
 • 2 födselförberedande samtal, ca 2 timmar / samtal

2.500 kr

Extra

 • Extra förberedande samtal, 1,5 timme

350 kr

Vill du ha både doulastöd och fotografering?


Om du bokar en fotografering samtidigt som du har ett bokat doulauppdrag eller en profyaxkurs får du 1000 kr respektive 500 kr rabatt på Fotopaketet.


Läs mer om fotografering här!

Gravidfotografering Östersund

Bokningsförfrågan

Kryssa i minst ett alternativ

Doula Östersund
Privat profylaxkurs Östersund

Frågor och svar

Vad kan jag förvänta mig att du gör för mig under ett uppdrag?

Det beror helt på dina unika behov. Jag finns för att stötta och hjälpa så att det känns bra för just dig, så du får själv känna efter hur mycket eller lite du vill att jag gör för dig - oavsett om det innebär att du vill ha telefonkontakt varje dag och massage under hela födseln eller bara vill att jag finns där för dig med min närvaro.

Är en doula ett substitut för medföräldern/partnern?

Nej, jag som doula kan aldrig jämföras med din partner. Jag finns med som stöd både för dig som föder, din eventuella partner och alla som du väljer att ha med i ditt födelse-team. Man brukar säga att en doula doular alla i rummet.

Om du inte har någon partner eller om hen av någon anledning inte kan vara med under födseln så kan jag vara din närmsta stödperson om du vill.

Är en doula ett substitut för en barnmorska?

Nej, jag som doula har aldrig rollen som medicinskt ansvarig under din graviditet eller födsel. Jag samarbetar gärna med din/dina barnmorskor.

Om du planerar att föda utan barnmorska eller annan medicinskt kunnig personal (s.k. freebirth) så kan jag vara med som din doula förutsatt att jag känner mig trygg med att du gjort ett informerat val, att inget medicinskt ansvar läggs på mig samt att sjukvården är ett alternativ om det visar sig att den behövs.

När ska jag boka?

Jag rekommenderar att du hör av dig så fort du känner för det. Du behöver inte ens vara säker på om du vill ha en doula, vårt första samtal sker helt kravlöst via video och är gratis. Vissa föredrar att boka så tidigt som möjligt för att ha stöd under större del av graviditeten. Andra vill vänta till en viss vecka innan de bokar. Inget är rätt eller fel.

Är du långt gången i graviditeten och bestämmer dig för att du vill ha en doula? Hör av dig ändå så kollar vi på hur möjligheterna ser ut.

Kan jag använda friskvårdsbidrag för ett doulauppdrag eller en profylaxkurs?

Ja det kan du! Inte för hela doulauppdraget men "profylaxdelarna", dvs de förberedande samtalen, kan du använda friskvårdsbidraget till.