Doula & moderskapsfotograf

Östersund, Jämtland

Älskar naturen, fika och att prata om graviditet och födslar. Allra helst pratar jag om graviditet och födslar över en fika ute i naturen.
Fotograf och doula i Östersund

30-årig, relativt nybliven jämtlänning boendes på en gård i Åre med min sambo, dotter och hund. Flyttade ifrån Stockholm till förmån för det lite lugnare livet nära fjällen. Sedan 2020, då jag var gravid med och födde vårt barn, har jag haft ett stort intresse för just det - graviditet och födslar. Jag tyckte att ämnet förtjänade mer uppmärksamhet och respekt, som den enorma naturkraft i vardagen som det är. Jag är därför, sedan 2021, specialiserad moderskapsfotograf och certifierad doula. Det var liksom alldeles för vackert och spännande med hela grejen, att skapa liv, för att inte jobba med det.

Gravid Östersund

I övrigt är jag en person som (faktiskt) tycker om att prata om vädret, då det är en grej som kan påverka oss mycket i vardagen. Jag hatar när det blåser (förutom när jag fotar pga effekten det ger) men älskar hösten. Har stor respekt för naturen och hämtar energi och inspiration därifrån.


Jag älskar att gapskratta, gå promenader, lyssna på musik och att sortera, organisera och planera (samtidigt som jag är ganska rörig). Jag är även ett stort fan av att fika och dricker lite för mycket kaffe för mitt eget bästa, men jobbar på att trappa ner.


Något jag värderar högt är min familj och mina nära vänner, men också att jag får vara helt själv hemma då och då och endast fokusera på att tillgodose mina behov. Det är även viktigt för mig att omge mig med djur och jag har från det att jag föddes fram tills idag alltid haft minst ett djur i familjen (det har varit katter, råttor, marsvin, hundar och hästar). Men jag tycker också om att gå ut i naturen och "umgås" med de djur som bor där.


För mig är känsla och känslor en oerhört stor och viktig del av livet, och därför är det det som jag kommer fokusera på som din fotograf eller doula. Den primära känslan jag vill att du känner under och efter ett uppdrag med mig, är att du är stark. Stark i din graviditet, när du föder och i din föräldraroll. Stark som den naturkraft du är.

“Hon fick mig att känna mig avslappnad, trygg, vacker, glowig och stark som gravid, något jag annars inte har känt direkt under min graviditet.”

Doula och moderskapsfotograf Östersund

Lite mer om mig


  • Har podcast tillsammans med min poddpartner Emma. I den kan du höra oss prata om sånt som handlar om graviditet, födsel och föräldraskap i egenskap av doulor men också mammor och helt vanliga människor. Välkommen att lyssna på "En moderkaka till kaffet" där poddar finns.


  • Jag är en introvert person. Mår bra av att träffa folk men hämtar energi i min trygga ensamhet.


  • Älskar att vara ute på långa vandringsturer, helst i fjällen. Har bestigit Kebnekaise tillsammans med sambon och hunden år 2018.


  • Identifierar mig (självklart) som feminist.


  • Är queer (bisexuell) och jobbar för att HBTQI-personer ska känna sig trygga med att anlita mig.


  • Har lätt för att bli nördig. Grottar gärna ner mig orimligt djupt i olika ämnen som intresserar mig.


  • Jag är dålig på att småprata men kan sitta i timtal och diskutera djupa ämnen. Eller ämnen som jag nördat ner mig i.


  • Är vegan.


  • Är utbildad frisör, men det visade sig att jag varken hade tillräckligt med intresse eller talang för att jobba med det. Men vill du ha hjälp med att fixa håret inför en fotografering eller behöver en orubblig inbakad fläta när du ska föda barn? I´ve got you!

Här kan du kontakta mig:


Mail: sandra@naturkraftfoto.se

Instagram: @naturkraftfoto

Kontaktformulär: https://naturkraftfoto.se/kontakt

Sandra Eriksson Naturkraft Fotograf och Doula