Naturkraften som är du

Du är en livskapare. Du har gjort en liten människa från grunden. Mitt i vardagen går det nästan obemärkt förbi, samtidigt som det är något av det mest spektakulära som kan ske. Det är något som lätt glöms bort, detta naturens vardagliga mirakel, men jag ser dig.


Jag vill att du också ska få se vilken kraft du är och jag vill hjälpa dig att känna vilken styrka du bär på. Du som delar med dig av dig själv och din energi till förmån för ditt barn. Du som bär det i din kropp, du som fött fram det, du som livnär det och ser det växa upp. Det är värt att föreviga.


När du fotograferas med mig så får både det vardagliga och det spektakulära ta plats, samtidigt. Vi skippar det tillfixade och fokuserar på det nakna, ärliga, råa och avskalade. Det är då det är som vackrast. Låt håret blåsa framför ögonen. Låt barnen vara vilda. Låt ansiktet slappna av. Låt kroppen vara som den är. Låt tankarna vandra. Låt naturen vara närvarande. Resultatet kommer bli bilder där du känner igen dig själv, bilder att hämta styrka och glädje ur i flera år framöver.


Framför min kamera får du vara precis som du är.
Det är då du är som starkast.
Fotograf i Östersund

OBS! Inga nya uppdrag mellan första april och första augusti 2024


Med anledning av egen graviditet, beräknad födsel i maj och därefter föräldraledighet så tar jag inga nya fotograf- eller doulauppdrag preliminärt mellan första april och första augusti 2024. Beroende på hur den nya tillvaron kommer se ut så är tanken att jag därefter öppnar upp för nya bokningsförfrågningar gällande fotografering, doulapaketet light och privat profylaxkurs igen. Doulapaketet är pausat på obestämd tid.


Ser fram emot att höras och ses igen i höst!

Vad händer när jag bokar? -Steg för steg

1: Bokningsförfrågan

Du är intresserad av en fotografering hos mig - vad härligt! Inga problem om du inte är säker ännu, du binder dig inte till något än. När bokningsförfrågan kommit till mig så börjar vi med att hitta en tid för vårt första möte.

Jag rekommenderar att du skickar in bokningsförfrågan i god tid innan du planerar att fotas, för att maximera chanserna för att hitta en perfekt tidpunkt för oss båda.

2: Ett första kravlöst möte

Vi ses via videolänk för att lära känna varandra lite grann och stämma av vad det är du har för önskemål kring dina bilder. Är du nöjd med upplägget och jag känner att jag kan ge dig det du önskar så skickar jag en bokningsfaktura till dig.

3: Bestämma tidpunkt för fotografering

Nu är det dags att bestämma när vi ska ses för fotografering! Skulle det visa sig att vi behöver boka om så kikar vi bara på ett nytt datum.

4: Kläder och styling?

Du ska känna dig bekväm och riktigt snygg - utöver det finns det inga regler. Personligen tycker jag att "less is more" (vill du fotas naken och osminkad? Inga problem!) men föredrar du kläder så kan du antingen välja något ur min lånegarderob eller ta något hemifrån. Har du svårt att välja endast en look? Välj två, så får du dessutom lite variation i bilderna!

Är det kyligt ute så ser vi till att du antingen har varmt på dig under dina fotokläder, eller att du har något extra varmt att svepa runt dig under pauserna.

5: Fotografering

Vi ses på avtalad plats (utomhus) och fotar i ca 1,5 timme. Under den tiden hinner vi även med några kortare pauser och en liten fika.

Du behöver inte oroa dig över att du måste posera på ett visst sätt eller le och titta in i kameran. Jag fokuserar på att fota det naturliga.

6: Urval av bilder

När dina bilder är färdiga så presenteras de i ett personligt webbgalleri som du får tillgång till. Där väljer du vilka bilder du vill ha (både digitala och i fine art print).

7: Bildleverans

Bilderna du valt ut levereras i samma webbgalleri som du gjorde urvalet i, nu nedladdningsbara. Dina fine art prints levereras från mig till dig via posten i ett lyxigt paket.

01 / 08

Berättelser från tidigare fotograferingar

Julia


“Sandra är lugn och harmonisk bakom kameran, vilket får en själv att slappna av. Platser man själv inte tyckte var märkvärdiga skapade hon magi utav med sina fotografier!

Bilderna blev verkligen helt fantastiska och vi i familjen tittar fortfarande på dem lika chockade. Sandra har givit graviditeten mer rättvisa och framhävt det vackra trots att allt ibland bara känts tungt och jobbigt. Vi är så tacksamma!”

01 / 04
Moderskapsfotograf

Vad jag erbjuder:

Fotopaketet


 • Välkomstguide med tips inför fotograferingen
 • Ett första samtal via videolänk, ca 30 minuter
 • Fotografering, ca 1,5 timme
 • Personligt webbgalleri där du väljer de bilder du vill ha
 • 6 st högupplösta digitala bilder
 • 1 st 30 x 40 cm fine art-print

4.000 kr

Extra


 • Enstaka extra digitala bilder
120 kr/bild
 • 5 st extra digitala bilder
400 kr
 • 10 st extra digitala bilder
600 kr
 • 20 st extra (alla) digitala bilder
800 kr
 • Extra fine art-print
350 kr/bild

Vill du ha både fotografering och doulastöd?

Om du bokar en fotografering samtidigt som du har ett bokat doulauppdrag eller en profyaxkurs får du 1000 kr respektive 500 kr rabatt på Fotopaketet.


Läs mer om doulastöd och profylaxkurs här!

Moderskapsfotograf Östersund Jämtland
Moderskapsfotograf Östersund Jämtland

Bokningsformulär

Fyll i minst ett alternativ

Fotografering i bärsjal

Frågor och svar

När är det bäst att bli fotad?

Om du är gravid så är det viktigaste att magen syns ordentligt och att du orkar med en fotografering. Jag rekommenderar att vi fotar någongång mellan v. 25 och 35.

Om du inte är gravid så är det lite större spelrum, det beror på er och i vilken ålder du önskar att barnet är i när vi fotar.

När ska jag boka?

Jag rekommenderar att du bokar någon eller några månader innan du vill bli fotad, ju tidigare du bokar desto större chans är det att få en tid.

Får min partner vara med? Får jag ta med någon annan?

Självklart! Din partner är varmt välkommen att vara med på bilderna, likaså dina andra barn eller djur om du har något.

Det är även okej att ha med 1-2 "stödpersoner" (speciellt om du fotas ensam) som finns med bakom kulisserna. Det viktigaste är att du känner dig bekväm med dem och att jag kan jobba ostört.

Jag är inte så bekväm framför kameran och jag vet inte hur jag ska posera..

Jag fattar, kameror brukar ha den effekten på folk (inte minst mig). Men under fotograferingen är mitt mål att se till att det knappt känns som en fotografering. Istället får du röra dig naturligt och på det sätt som känns bra i stunden. Du kommer inte ens märka att du "poserar" framför en kamera.

Hur gör vi när det är kallt ute?

Under årets kallare del (eller om det råkar vara en "skitsommar", eller om du bara är frusen av dig) ser vi till att hålla dig varm med hjälp av:

- varma kläder under själva fotokläderna
-varmt att svepa runt dig under pauserna
- små värmepåsar som du antingen håller i händerna eller har innanför kläderna
- varm dryck

Belöningen blir effektfulla bilder, då vår svenska natur bjuder på mycket vackra omgivningar under de kallare dagarna.

Vad gör vi vid dåligt väder?

Det beror på vad som menas med dåligt väder, och oftast är det du själv som får avgöra det. Jag fotar i de flesta väder, förutom kanske ösregn och snöstorm, eftersom jag tycker att naturen bjuder på mycket vackert inte bara när det är "finväder".

Ska du fotas med små barn så går dock deras komfort först och då ser vi till att vi fotar i väder som är lite mildare.

Läggs bilderna ut på dina sociala medier?

Jag använder gärna bilderna i mina sociala medier samt på min hemsida, men det är inget krav.