Villkor - privat profylaxkurs

Vad roligt att du är intresserad av en privat profylaxkurs hos mig! Nedan följer lite villkor som du behöver godkänna innan vi kan fullfölja din bokning:

Villkor

GDPR och personuppgifter

De personuppgifter som anges när du bokar mig sparas i företaget i minst 7 år. Det gäller uppgifter så som namn, telefonnummer, mailadress, bostadsadress och liknande. Dessa uppgifter lagras för kontakt, fakturering, bokföring och leveranser. Efter 7 år kan du begära att dina personuppgifter raderas hos mig. Uppgifterna lagras på lösenordsskyddad dator, i molnlagring och/eller på extern hårddisk och det är endast jag, Sandra, som hanterar dem.

Bilderna som skapas omfattas ej av GDPR (läs mer nedan).

Upphovsrätt till bilderna

Bilderna som jag skapat omfattas av upphovsrättslagen. Bilderna får inte redigeras i efterhand (inga filter får användas, de får inte beskäras och liknande). Viss beskärning är okej om det krävs vid publicering på sociala medier. Vid publicering ska jag som fotograf alltid anges och, om möjligt, taggas (ex: "Fotograf: Sandra Eriksson / @goldenhourbysandra").

Bilder i min marknadsföring

Jag som fotograf får använda bilderna i min marknadsföring bl.a. på sociala medier, på min hemsida och som utskrifter, om inget annat avtalats innan avslutat uppdrag. Vill du inte att bilderna används så meddela mig detta snarast.

Betalning

Fotograferingen betalas via två fakturor. Den första fakturan, en bokningsfaktura på 2000 kr (1500 kr om du bokar innan sista december 2023), betalas innan fotograferingen och bekräftar din bokning. Den andra fakturan är på resterande belopp (2000 kr + ev. priset för extra bilder) och betalas innan bildleverans.

Ombokning

Från och med din bokning har du som kund möjlighet att boka om, vid exempelvis sjukdom eller andra förhinder, i upp till 6 månader. Bokningsavgiften bekräftar din bokning och betalas inte tillbaka. Detta gäller även om jag som fotograf skulle behöva boka om på grund av ofördelaktiga väderförhållanden då fotograferingen skulle äga rum, vilket jag då meddelar senast 6 timmar innan bokad tid.

Behöver jag som fotograf boka om på grund av sjukdom eller andra oförutsedda händelser har du som kund och jag som fotograf en dialog om huruvida vi ska hitta ett nytt datum eller avboka fotograferingen. Vid avbokning på grund av dessa omständigheter betalas bokningsavgiften tillbaka i dess helhet.

Ångerrätt

Inom 14 dagar från att bokning gjorts har du rätt att ångra bokningen, förutsatt att fotograferingen inte ägt rum ännu, och få full återbetalning. Efter 14 dagar / efter att fotograferingen ägt rum är bokningsavgiften inte återbetalningsbar. Ångerrätten gäller inte på nedladdningsbara eller printade bilder.

Leverans av bilder

Efter fotograferingen kommer ni få tillgång till ert bildgalleri inom 3 veckor. Du har då 6 veckor på dig att välja ut vilka bilder du vill ha. När du valt ut dina bilder så levereras de digitala bilderna inom 2 veckor och de printade bilderna inom 4 veckor (notera att de printade bilderna hanteras av fotolabb och att leveranstiden för dessa kan komma att förlängas om något uppstår hos fotolabbet).

Om inget urval av bilder gjorts efter 6 veckor kommer galleriet stängas ner och kan öppnas upp igen mot en kostnad på 300 kr. Leveranstiden för digitala bilder är då upp till 8 veckor och printade bilder upp till 12 veckor. Detta gäller i upp till 6 månader, därefter stängs galleriet ner helt.